Izvor: Blic, 12.Nov.2008, 23:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sanader: Hrvatska zamrzava rast svih plata u 2009.

Hrvatska vlada i predstavnici poslodavaca i sindikata dogovorili su potpuno zamrzavanje rasta plata u državnom i javnom sektoru.



Premijer Ivo Sanader je s poslodavcima dogovorio da oni apeluju na privatne firme da menadžerima ne povećavaju plate u idućoj godini. Sanader je najavio i štednju u troškovima reprezentacije, što znači da "božićnice" neće biti u državnim i javnim sektorima, preneli su hrvatski mediji.

Sanader će tako ostati bez povećanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << plate za 1.300 kuna, pa će mu plata iznositi sadašnjih oko 22 hiljade kuna (više od 2.000 evra), a saborski zastupnici neće dobiti ni povećanje svojih plata za 940 kuna, već će ostati na 16 hiljada kuna, koliko su imali do sada.

Vlada je u smislu štednje uputila i čitav niz drugih apela, pa se među njima tako nalaze i zamrzavanje cena komunalnih usluga, davanja za socijalu, penzije i zdravstvo, koja ostaju na istom nivou, prestanak dodatnog zaduživanja države, zamrzavanje cena usluga privatnika, ostvarivanje novih vladinih projekata putem koncesija i nastavak već započetih državnih projekata.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.