Samoubilački napadi u Čadu, 27 mrtvih

Izvor: RTS, 05.Dec.2015, 16:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubilački napadi u Čadu, 27 mrtvih

Najmanje 27 osoba je poginulo, a više od 90 ranjeno u tri samoubilačka napada koji su se dogodili na jednom ostrvu u jezeru Čad, saopštio je bezbednosni izvor u prestonici Čada Ndžameni.
Bezbednosni izvor AFP-a, koji je želeo da ostane anoniman, rekao je da su se tri bombaša samoubice raznela na tri različite lokacije na pijaci na ostrvu Lulu Fou u jezeru Čad.
Prema rečima portparola policije >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << Pola Mange, samoubilačke nepade su izvršile tri žene, preneo je AP.
Generalni direktor žandarmerije Benjaman Kosingar veruje da su napad izvršili pripadnici ekstremističke grupe Boko Haram.
U ovom regionu je prošlog meseca proglašeno vanredno stanje nakon niza napada islamista Boko harama.
Ova ekstremistička grupa, koja je nastala u Nigeriji, želi da nametne svoju radikalnu verziju islamskog prava i da ponovo uspostavi drevni islamski kalifat koji bi obuhvatio Nigeriju, delove Čada, Niger i Kameron.
Metode kojima se služi Boko Haram su upadi i bombaški samoubilački napadi u kojima je do sada ubijeno stotine osoba u sve četiri države.
Ova grupa, kojs je obećala lojalnost ekstremističkoj Islamskoj državi, postala je najsmrtonosnija teroristička grupa na svetu i ubila najmanje 6.644 ljudi.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Čad: U tri bombaška napada najmanje 27 mrtvih

Izvor: B92, 05.Dec.2015

Najmanje 27 osoba je poginulo, a više od 80 ranjeno u tri samoubilačka napada koji su se dogodili na jednom ostrvu u jezeru Čad..."Tri bombaša samoubice razneli su se na tri različite lokacije na pijaci na ostrvu Lulu Fou u jezeru Čad", rekao je izvor za AFP koji je želeo da ostane anoniman...U...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.