Samoubilački napad u Kabulu, 26 mrtvih

Izvor: RTS, 21.Mar.2018, 11:08   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samoubilački napad u Kabulu, 26 mrtvih

Najmanje 26 osoba je poginulo, a 18 ranjeno u samoubilačkom bombaškom napadu u Kabulu, glavnom gradu Avganisana, saopštio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova te zemlje. Islamska država preuzela odgovornost za napad.
Islamska država je, kako je prenela njihova agencija Amak, saopštila da je operaciju izveo "mučenik opasan prslukom za samoubilački napad" i da je meta napada bilo "šiitsko >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << svetilište tokom proslave Noruza u Kabulu", preneo je Rojters

"Napad je izveden u blizini kabulskog univerziteta i bolnice, koji se nalaze na oko kilometar od svetilišta Saki, gde su se ljudi okupili da proslave početak persijske Nove godine", rekao je šef kabulske policije Daud Amin. 
AP prenosi da su talibani prethodno saopštili da nemaju veze sa bombaškim napadom u Kabulu.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

Samoubilački napad u Kabulu, najmanje 26 mrtvih

Izvor: Vesti-online.com, 21.Mar.2018

Najmanje 26 osoba je poginulo, a 18 ranjeno u samoubilačkom bombaškom napadu u Kabulu, glavnom gradu Avganisana, saopštio je portparol Ministarstva unutrašnjih poslova...Napad je izveden u blizini kabulskog univerziteta i bolnice, koji se nalaze na oko kilometar od svetilišta Saki, gde su se ljudi...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.