Samit G8 ipak u Obaminoj rezidenciji

Izvor: Blic, 06.Mar.2012, 18:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Samit G8 ipak u Obaminoj rezidenciji

Samit grupe osam najbogatijih zemalja sveta (G8) održaće se 18. i 19. marta u rezidenciji američkog predsednika Baraka Obame u Kemp Dejvidu u Merilendu, umesto u Čikagu, kako je prethodno bilo predviđeno.

Bela kuća je u saopštenju objasnila da je mesto sastanka promenjeno kako bi se "olakšali otvoreni razgovori sa bliskim američkim partnerima iz G8", preneo je AFP.

Mediji, međutim, navode da je nova odluka o održavanju samita u predsedničkoj rezidenciji doneta >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << i sa ciljem da spreči pokušaje demonstranata, antimondijalista ili članova pokreta Okupirajmo Volstrit, da se približe najuticajnijim svetskim liderima.

Predsednička rezidencija na 100 kilometara severno od Vašingtona, u kojoj je održano nekoliko istorijskih pregovora, ima obezbedjenje koje odgovara najvišim svetskim standardima.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.