Salome Zurabišvili položila zakletvu za predsednicu Gruzije

Izvor: RTS, 16.Dec.2018, 14:56   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Salome Zurabišvili položila zakletvu za predsednicu Gruzije

Salome Zurabišvili položila je zakletvu za predsednicu Gruzije, kao prva žena na čelu te zemlje, a svečanosti prisustvuje i predsednica Skupštine Srbije Maja Gojković.
Ceremonija inauguracije, koju je uživo prenosilo više televizijskih kanala, održana je u rezidenciji kralja Heraklija Drugog u gradu Telavi, u prisustvu oko 1.800 gostiju iz zemlje i inostranstva, uključujući delegacije iz 55 zemalja >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << i predstavnike opozicije i sveštenstva, prenosi Tas.
Salome Zurabišvili (66), rođena u Francuskoj, bivša je gruzijska ministarka spoljnih poslova.
Na predsedničkim izborima održanim 28. novembra, ona je kao nezavisna kandidatkinja, uz podršku vladajuće partije Gruzijski san, pobedila osvojivši 59,52 odsto glasova.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.