Šalili se: Ništa od 2.000€ za seobu u Bormidu

Izvor: Mondo, 13.Maj.2017, 16:19   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"Šalili" se: Ništa od 2.000€ za seobu u Bormidu

Italijansko selo Bormida "povuklo je", odnosno nije ni dalo, svoju ponudu u gotovom novcu za one koji donesu odluku da se presele u taj udaljeni planinski kraj.

Foto: Printscreen/YouTube

Gradonačelnik Bormide Danijel Galijano, koji je predložio da se usvoji da se da 2.000 evra svakom ko bude želio da se preseli u to opustošeno selo, koje ima 394 stanovnika, morao je javno da "povuče ponudu" zbog velikog broja zainteresovanih.

Ko dođe ovde da živi >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dobiće odmah 2.000 evra VIDEO

Galijano je, pored ponude od 2.000 evra u kešu, sugerisao da bi iz javnih fondova moglo da se dovaja za subvencije za kirije koje bi mogle biti i oko 50 evra mesečno, pa nije ni čudo što je lokalne vlasti u roku od nekoliko dana kontaktiralo 17.000 ljudi.

Galijano je nakon toga na profilu na društvenoj mreži Faceboo istakao da je inicijativa sa gotovinom "bila samo ideja, a ne (usvojena) politika".

On nije odbacio mogućnost da se jednog dana ta ideja i sprovede u delo, ali kaže da je njegova namera u svetskim vestima interpretirana na pogrešan način, što je izazvalo lažna očekivanja za potencijalne meštane Bormide.

Nastavak na Mondo...






Povezane vesti

NE ISPLATI SE Italijansko selo povuklo novčanu ponudu za preseljenje

Izvor: Blic, 14.Maj.2017, 00:09

Italijansko selo Bormida povuklo je svoju ponudu u gotovom novcu za one koji donesu odluku da se presele u taj udaljeni planinski kraj nakon ogromnog broja zainteresovanih...Gradonačelnik Bormide Danijel Galijano obećavao je 2.000 evra svakom ko bude želeo da se preseli u to selo, koje ima 394 stanovnika...On...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.