Sahrana Mandele 15. decembra

Izvor: NaDlanu.com, 06.Dec.2013, 16:32   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sahrana Mandele 15. decembra

Bivši predsednik Južnoafričke Republike (JAR), simbol borbe protiv aparthejda Nelson Mandela biće sahranjen u nedelju, 15. decembra, u rodnom selu Kunu, izjavio je u petak predsednik JAR Džejkob Zuma.

Zuma je dodao da će komemoracija Mandeli koji je umro u četvrtak u 96. godini, biti 10. decembra na stadionu u Sovetu."Svi ćemo zajedno raditi kako bi organizovali sahranu dostojnu ovog izuzetnog oca naše zemlje i oca naše mlade nacije", rekao je Zuma i zahvalio za poruke saučešća >> Pročitaj celu vest na sajtu NaDlanu.com << koje stižu iz celog sveta.Kovčeg sa posmrtnim ostacima Mandele biće izložen u sedištu predsedništva u Pretoriji od 11. do 13. decembra.Cela naredna sedmica proglašena je "sedmicom nacionalne žalosti", a počeće 8. decembra "nacionalnim danom molitve".Južna Afrika se priprema za sahranu Mandele na kojoj se očekuju lideri zemalja iz celog sveta.Izvor: Beta

Nastavak na NaDlanu.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NaDlanu.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NaDlanu.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.