Sahin: Učinak vakcine na leto, normalizacija života naredne zime

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 15.Nov.2020, 17:47

Sahin: Učinak vakcine na leto, normalizacija života naredne zime

Učinak vakcine protiv kovida-19 značajnije će se osetiti tokom predstojećeg leta, a život bi trebalo da se normalizuje do sledeće zime, izjavio je jedan od njenih tvoraca, profesor Ugur Sahin.

Suosnivač kompanije BioNTek Sahin smatra da će ova zima biti teška jer vakcina neće imati velik učinak na broj novozaraženih, preneo je BBC .

On je rekao da bi, ako se stvari i dalje budu dobro razvijale, vakcina trebalo da počne da se distribuira krajem ove i početkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << sledeće godine.

"Cilj nam je da se do aprila sledeće godine širom sveta isporuči više od 300 miliona doza vakcine, što bi tek trebalo da predstavlja početak većeg učinka vakcina na širenje pandemije", rekao je Sahin.

On je naveo će se veća efikasnost vakcina osetiti kasnije.

"Leto će nam pomoći, jer će stopa zaraze leti pasti, a ono što je apsolutno neophodno, jeste da dobijemo visoku stopu vakcinacije do ili pre jeseni/zime sledeće godine", istakao je Sahin.

Prema njegovim rečima, od ključnog značaja je da vakcinacija bude okončana pre jeseni naredne godine.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

TVORAC VAKCINE PROTV KORONE KOJA STIŽE U SRBIJU "Život bi trebalo da se vrati u normalu do sledeće zime" (VIDEO)

Izvor: Blic, 15.Nov.2020

Iza vakcine protiv korone koju su u sardanji razvili farmaceutski giganti, kompanije Fajzer i Biontek, stoji bračni par naučnika iz Turske, Uzlem Turci i Ugur Sahin. Kako je najavljeno, baš ova vakcina bi trebalo do kraja godine da stigne u Srbiju.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.