Sad je i zvanično: Pokrenuta istraga protiv predsedničkog kandidata Fijona!

Izvor: BKTV News, 14.Mar.2017, 17:17   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sad je i zvanično: Pokrenuta istraga protiv predsedničkog kandidata Fijona!

Protiv kandidata za predsednika Francuske Fransoe Fijona hitno je pokrenuta istraga zbog navoda da je zloupotrebio novac Vlade, prenosi Rojters.

Vest su odmah preneli svi svetski mediji, tvrdeći da se Fijon suočava sa optužbama zbog sumnjivih aktivnosti koje bi donele koristi njegovoj ženi Penelopi.

#BREAKING France's Fillon charged over 'fake jobs' scandal: lawyer

AFP is reporting that François Fillon has been placed under formal investigation #PenelopeGate
>> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << />
Lokalni mediji prenose da se Fijon sumnjiči za proneveru državnog novca, za prikrivanje i saučesništvo u zloupotrebi vlasti, kao i nepoštovanje obaveze izveštavanja Visokog organa o transparentnosti javnog života.

BREAKING: French candidate Francois Fillon charged with misuse of public funds, @AFP says https://t.co/hXBw1V3V3b pic.twitter.com/ZJkow0qXEG

"On je optužen ovog jutra. Saslušanje je odloženo kako bi sve proteklo u mirnom maniru", rekao je za AFP njegov advokat Antonin Levi.

Ranije ovog meseca Fijon je izjavio da se neće povući iz predsedničke trke, iako je formalno optužen. To je dovelo do povlačenja iz kampanje njegovog savetnika Bruna Le Mera. Le Mer je izjavio da Fijon prekršio svoje obećanje da će se povući iz trke za predsednika Francuske ukoliko bude bio optužen.

#BREAKING: Francois Fillon placed under formal investigation over 'fake jobs' scandalhttps://t.co/by0zuYdT7h pic.twitter.com/06jRl1eE4N

On je nazvao izdajnicima sve one koji su zahtevali da se on povuče iz predsedničke trke.

Fijon je negirao sve optužbe, a očekuje se da se sutra pojavi pred sudijom.

Takođe, francuski predsednički kandidat Fransoa Fijon, čiju kampanju već prati skandal zbog davanja fiktivnih poslova članovima porodice, našao se pod novom istragom i lupom medija pošto je priznao da mu je "prijatelj" plaćao naručena odela, koja koštaju i po nekoliko hiljada evra.

Rukovodstvo francuske Republikanske partije jednoglasno je podržalo Fransoa Fijona za kandidata te stranke na predsedničkim izborima u Francuskoj, uprkos optužbama za zloupotrebu državnog novca.

PROČITAJTE SVE NAJNOVIJE VESTI!

Nastavak na BKTV News...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.