SZO vanredno zaseda zbog majmunskih boginja

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 14.Jun.2022, 16:32

SZO vanredno zaseda zbog majmunskih boginja

Svetska zdravstvena organizacija je za 23. jun sazvala sastanak Komitet za hitne slučajeve, na kome treba da bude procenjeno da li širenje majmunskih boginja predstavlja vanrednu situaciju za javno zdravlje u međunarodnim okvirima.

Najveći nivo upozorenja zdravstvene agencije Ujedinjenih nacija je za sada izdat samo za pandemiju kovida i dečju paralizu, preneo je Rojters.

Ove godine je u 39 zemalja prijavljeno 1.600 slučajeva majmunskih boginja, kao i 1.500 slučajeva na koje se sumnja, dok je preminule 72 ljudi, naveo je SZO.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SZO vanredno zasijeda zbog majmunskih boginja

Izvor: Nezavisne Novine, 14.Jun.2022

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija je za 23. jun sazvala sastanak Komitet za hitne slučajeve, na kome treba da bude procijenjeno da li širenje majmunskih boginja predstavlja vanrednu situaciju za javno zdravlje u međunarodnim okvirima.

Nastavak na Nezavisne Novine...

SZO saziva stručni komitet zbog majmunskih boginja

Izvor: NoviMagazin.rs, 14.Jun.2022

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) odlučila je danas da sazove komitet stručnjaka da bi ustanovila da li širenje majmunskih boginja treba smatrati vanrednom zdravstvenom situacijom u svetu.

Nastavak na NoviMagazin.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.