SZO proglasila epidemiju ebole u Kongu za globalnu zdravstvenu pretnju

Izvor: NoviMagazin.rs, 17.Jul.2019, 20:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO proglasila epidemiju ebole u Kongu za globalnu zdravstvenu pretnju

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je epidemiju ebole u Kongu proglasila za globalnu zdravstvenu pretnju pošto se taj smrtonosni virus proširio ove nedelje na grad sa dva miliona stanovnika.

Odbor stručnjaka SZO odbijao je u tri prethodna navrata da predloži proglašavanje ebole za globalnu zdravstvenu pretnju, iako drugi eksperti tvrde da za to odavno postoje uslovi.

Više od 1.600 ljudi umrlo je od avgusta, u drugoj najvećoj epidemiji ebole >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << u istoriji po broju mrtvih. Ove nedelje je prvi slučaj ebole potvrđen u Gomi, velikom regionalnom raskršću na granici Konga i Ruande sa međunarodnim aerodromom. Stručnjaci su mesecima strahovali od takvog razvoja događaja.

Proglašenje epidemije za globalnu zdravstvenu pretnju uglavnom donosi veću međunarodnu pažnju i pomoć.

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Povezane vesti

SZO proglasila epidemiju ebole u Kongu za globalnu zdravstvenu pretnju

Izvor: Danas, 17.Jul.2019

Svetska zdravstvena organizacija (SZO) saopštila je da je epidemiju ebole u Kongu proglasila za globalnu zdravstvenu pretnju pošto se taj smrtonosni virus proširio ove nedelje na grad sa dva miliona stanovnika. Članak SZO proglasila epidemiju ebole u Kongu za globalnu zdravstvenu pretnju se pojavljuje...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.