SZO: Svet je srećan što ima toliko kandidata za vakcinu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 03.Jul.2020, 03:05

SZO: Svet je srećan što ima toliko kandidata za vakcinu

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je svet "srećan" što postoji mnoštvo eksperimentalnih vakcina za kovid-19, ukazujući da se sprovodi više od 150 ranih faza testiranja.

Na kraju dvodnevnog sastanka posvećenog istraživanju, istaknuto je da se 17 kandidata za vakcine ispituje na ljudima i da će neke od njih biti potvrđene kao efikasne do kraja godine, iako je rok za proizvodnju licencirane vakcine još neizvestan.

"Veoma smo ohrabreni napretkom >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << ovih kandidata za vakcinu i radujemo se rezultatima", rekla je ekspert za vakcine u SZO Ana Marija Enao Restrapo, prenosi AP.

Dodala je da se očekuje da uskoro počne masovnije testiranje nekoliko eksperimentalnih vakcina, među kojima je ona na kojoj rade Oksfordski univerzitet i AstraZeneka, a što će pružiti podatke o njihovoj efikasnosti.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Povezane vesti

SZO: Svet je srećan što ima toliko kandidata za vakcinu

Izvor: Radio 021, 03.Jul.2020

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da je svet "srećan" što postoji mnoštvo eksperimentalnih vakcina za kovid-19, ukazujući da se sprovodi više od 150 ranih faza testiranja...Na kraju dvodnevnog sastanka posvećenog istraživanju, istaknuto je da se 17 kandidata za vakcine ispituje na...

Nastavak na Radio 021...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.