Izvor: B92, 12.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO: Širi se ptičji grip

Manila -- Svetska zdravstvena organizacija upozorila je da će se ptičiji grip ove zime ponovno proširiti celim svetom.

Iz SZO kažu da su žarišta koja su nedavno otkrivena u Aziji tek su početak nove epizode. "Razlozi pojavljivanja novih žarišta su jasni - na severnoj polulopti počinju najhladniji meseci. Virus gripa povezan je sa hladnoćom i brže se širi u ovo doba godine", rekao je portparol kancelarije SZO za Zapadni Pacifik Piter Cordingli.

On je izrazio >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nadu da će vlade ove godine biti bolje pripremljene za suzbijanje bolesti, nego što je to bio slučaj prošle godine.

Virus pričijeg gripa podložan je stalnim mutacijama i zbog toga se posebno strahuje da bi virus mogao mutirati u oblik kojim bi se mogli zaraziti i ljudi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.