SZO: Ohrabruje pad broja novih slučajeva zaraženih koronavirusom

Izvor: RTS, 20.Feb.2020, 19:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SZO: Ohrabruje pad broja novih slučajeva zaraženih koronavirusom

Konstantni pad broja novih slučajeva zaraženih koronavirusom u Kini ohrabruje, ali je prerano govoriti o tome da li će se taj trend nastaviti, saopštila je Svetska zdravstvena organizacija.
Generalni direktor Svetske zdravstvene organizacije Teodros Adhanom Gebresijus je na sastanku u Ženevi istakao da taj trend ohrabruje, ali da "nije vreme za samozadovoljstvo".

Gebresijus je naveo da je broj >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << zaraženih koronavirusom u ostatku sveta veoma mali u poređenju s Kinom.
"To možda neće dugo ostati tako", dodao je Gebresijus.
Direktor SZO za procenu rizika i informacije u vanrednim situacijama Oliver Morgan istakao je da poslednji slučajevi koje je prijavila Južna Koreja dolaze od nekoliko različitih grupa, ali da, iako se broj čini visokim, zaraženi su uglavnom povezani sa epidemijom.
"To ne sugeriše promene u globalnoj epidemiologiji", istakao je Morgan.

Nastavak na RTS...






Povezane vesti

SZO: Ohrabrujući pad

Izvor: B92, 20.Feb.2020

Kontinuirani pad broja novih slučajeva oboljevanja od koronavirusa u Kini je ohrabrujuć, saopštila je danas Svetska zdravstvena organizacija...Ali, prerano je da se zna da li će se ovaj trend nastaviti..."Ohrabruje nas ovaj trend, ali nije vreme za samozadovoljstvo" izjavio je generalni direktor...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.