Izvor: RTS, 04.Jul.2020, 21:02

SZO: Hidroksihlorokin ne smanjuje smrtnost od kovida 19

Svetska zdravstvena organizacija saopštila je da prekida svoja ispitivanja leka za malariju hidroksihlorokina i kombinaciju lekova za virus HIV lopinavir/ritonavir na pacijentima hospitalizovanim zbog koronavirusa, pošto oni nisu doprineli smanjenju smrtnosti.
Privremeni rezultati testiranja pokazuju da hidroksihlorokin i lopinavir/ritonavir doprinose malom ili nikakvom smanjenju smrtnosti kod hospitalizovanih kovid pacijenata u poređenju sa standardnom >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << negom, objavila je SZO.
Kako se dodaje, ispitivanje će biti odmah prekinuto, prenosi Rojters.
Takva odluka, doneta na osnovu preporuke međunarodnog odbora, ne utiče na druge studije u kojima se lekovi koriste za nehospitalizovane pacijente ili kao prevencija.
U drugom ispitivanju SZO ispituje i moguć efekat leka remdesivir na kovid 19.

Nastavak na RTS...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Prekinuta ispitivanja hidroksihlorokina

Izvor: Nezavisne Novine, 04.Jul.2020

ŽENEVA - Svjetska zdravstvena organizacija saopštila je da je prekinula ispitivanja hidroksihlorokina, lijeka protiv malarije, i lopinavira/ritonavira kombinovanog lijeka protiv HIV virusa kod hospitalizovanih pacijenata zaraženih virusom korona, nakon što nisu reducirali smrtnost.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.