SVETOZAR MAROVIĆ DOBIO 22 MESECA ZATVORA i kaznu od 50.000 evra zbog malverzacija

Izvor: Telegraf.rs, 05.Sep.2016, 18:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVETOZAR MAROVIĆ DOBIO 22 MESECA ZATVORA i kaznu od 50.000 evra zbog malverzacija

Viši sud u Podgorici usvojio je Sporazum o priznanju krivice, koji je bivši visoki funkcioner vladajuće DPS Svetozar Marović dogovorio s tužilaštvom.

Marović je pristao na zatvorsku kaznu od godinu i deset meseci, novčanu kaznu od 50.000 evra, kao i da državi vrati 1,1 milion evra. Bivši visoki funkcioner DPS-a okrivljen je za višemilionske malverzacije.

Kako je navedeno na sajtu Višeg suda, usvojen je sporazum o priznanju krivice, zaključen između Specijalnog >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << državnog tužilaštva i okrivljenog Marovića, zbog produženog krivičnog dela zloupotreba službenog položaja putem podstrekavanja, izvršenog na organizovan način i produženog krivičnog dela prevara, izvršenog na organizovan način.

Protiv tog rešenja Marović može da uloži žalbu u roku od tri dana.

- Pošto rešenje o usvajanju sporazuma o priznanju krivice postane pravosnažno, sud će najkasnije u roku od tri dana doneti presudu kojom se optuženi oglašava krivim u skladu sa usvojenim sporazumom - navodi se na sajtu Višeg suda.

(Telegraf.rs /Tanjug)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Maroviću kazna od 22 meseca zatvora i 50.000 evra

Izvor: Vostok.rs, 06.Sep.2016, 08:41

Viši sud u Podgorici usvojio je Sporazum o priznanju krivice, koji je bivši visoki funkcioner vladajuće DPS Svetozar Marović dogovorio s tužilaštvom.. . Marović je pristao na zatvorsku kaznu od godinu i deset meseci, novčanu kaznu od 50.000 evra, kao i da državi vrati 1,1 milion evra. Bivši...

Nastavak na Vostok.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.