SVEŠTENIK IZ PAKLA Ovaj čovek je pola veka uspeo da skriva svoj MONSTRUOZNI ZLOČIN

Izvor: Blic, 10.Feb.2016, 23:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SVEŠTENIK IZ PAKLA Ovaj čovek je pola veka uspeo da skriva svoj MONSTRUOZNI ZLOČIN

Punih 56 godina bilo je potrebno da se ubistvo misice Irene Garza, koje je šokiralo Teksas - reši. Čovek koji je posle gotovo pola veka uhapšen za taj monstruozni zločin, od početka je bio glavni osumnjičeni, ali mu je njegov poziv omogućio da godinama izbegava pravdu.

Ubica je sveštenik, koji je misicu silovao pre nego što joj je oduzeo život.

Irene Garza poslednji put je viđena živa noć pre Uskrsa 1960. godine u Katoličkoj crkvi. Nakon ispovedanja te >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << večeri gubi joj se svaki trag, a pet dana kasnije, policija je pronašla njeno telo bačeno u kanal.

Za ubistvo tada zvanično najlepše devojke u Teksasu dugo je glavni osumnjičeni bio sveštenik Džon Feita. Godinama je tvrdio je da nije ubio Irene, ali pre nekoliko dana uhapšen je u Arizoni upravo pod optužbom da je on ubica. Sada u pritvoru čeka izručenje u Teksas, iako je već bio pred sudijom i porotom koja ga je oslobodila krivice 2004. godine.

Kada se dogodilo ubistvo, mali gradić MekAlen bio je u šoku. Lokalna misica otišla je da se ispovedi u crkvu, ali nikada se nije vratila kući. Džon je godinama tvrdio da poslednji put video kada je izašla iz ispovedonice.

Autopsija je potvrdila da je Irene silovana i nakon toga ugušena. Na samom mestu zločina pronađeni su predmeti koji pripadaju crkvi. Fotoaparat za koji je potvrđeno da je pripadao svešteniku pronađen je pored njenog tela. Policija je poslala Džona na detektor koji nije prošao.

Još jedna stvar ukazivala je na to da bi sveštenik mogao da bude ubica. Samo 24 dana pre ubistva Irene, Džon, koji je tada imao 27 godina, napao je još jednu mladu ženu.

Ovakav zločin u maloj religioznoj sredini mnoge je ostavilo u neverici, jer ipak je u pitanju sveštenik. Irenini rođaci veruju da je upravo zbog toga Džon bio zaštićen i da su tadašnje vlasti skrivale dokaze protiv njega.

Dugo je lokalna štampa pisala o ovom slučaju, ali ništa se nije pomeralo sa mrtve tačke sve dok se nedavno dva svedoka zločina nisu javila policiji. Irenini rođaci nadaju se da je ovo prilika da Džon konačno bude osuđen.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.