ŠTA IM BI? Slogan Malezije erlajns izazvao buru na internetu

Izvor: Telegraf.rs, 29.Nov.2014, 21:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA IM BI? Slogan Malezije erlajns izazvao buru na internetu

Internet korisnici su brzo slogan povezali sa nedavnim nestankom aviona na letu MH370, kao i sa nesrećom kada je njihov avion oboren iznad Ukrajine

Malezijska aviokompanija “Malezija erlajns” uputila je danas izvinjenje zbog promotivne kampanje i nepristojnog slogana koji je prouzrokovao talas nezadovoljstva korisnika interneta.

Kompanija se bori da “preživi” nakon dve katastrofe čiji su uzroci ostali misteriozni.

“Želite da putujete >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << negde, ali ne znate gde?”, slogan je kojim je kompanija “Malezija erlajns” pokušala da putem ovog tvita privuče pažnju klijenata za ponude za kraj godine.

Foto: AP/Tanjug

Međutim, internet korisnici su brzo ovaj slogan povezali sa nedavnim nestankom aviona na letu MH370, koji još nije pronađen.

U avionu je bilo 239 putnika. Postoji mogunost da se letelica srušila u Indijski okean. U julu se, drugi avion ove kompanije “boing 777″ koji je leteo na liniji Amsterdam-Kuala Lumpur, srušio na istoku Ukrajine. U avionu je bilo 298 lica.

Suočeni sa kritikama koje su se pojavile putem Tvitera nakon ovog slogana kompanije je objavila reagovanje.

Printskrin: Life News

- Ovim sloganom trebalo je da podstaknemo putnike da istraže nove destinacije i ponude tokom ove praznične sezone - navedeno je u saopštenju kompanije u kome se dodaje da je nažalost ovaj slogan nenamerno povrijedio neke ljude te je povučen.

(Telegraf.rs / Srna)

Nastavak na Telegraf.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.