ŠTA ĆE SE SAD DESITI? Američki general ubijen u Avganistanu!

Izvor: Telegraf.rs, 05.Avg.2014, 18:34   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA ĆE SE SAD DESITI? Američki general ubijen u Avganistanu!

U napadu u bazi Karga, zapadno od Kabula, ranjeno je desetak američkih vojnika, a među ranjenima je i jedan nemački brigadni general. Reč je o visokorangiranom generalu

Muškarac obučen u uniformu avganistanske vojske otvorio je danas vatru na pripadnike međunarodnih snaga u blizini jedne vojne baze, i tom prilikom ubio najmanje jednog američkog vojnika a ranio petnaest, saopštile su avganistanske vlasti.

U napadu u bazi Karga, zapadno o Kabula, ranjeno >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << je desetak američkih vojnika, a među ranjenima je i jedan nemački brigadni general. Reč je o visokorangiranom generalu, prenosi američki list ali njegovo ime nije objavljeno. Navodi se da je pogođeno i nekoliko članova osoblja na poligonu i jedan avganistanski komandir, ali se detalji o njihovom stanju ne preciziraju.

Portparol Ministarstva odbrane Avganistana, general Mohamad Zahir rekao je da sve okolnosti napada još nisu poznate, ali da je “terorista u vojnoj uniformi” otvorio vatru na grupu stranih i avganistanskih vojnika. Portparol je precizirao da su ranjena tri avganistanska oficira, a da je napadač ubijen.

Foto: Tanjug/AP/Anja Niedringhaus

Jedan američki zvaničnik potvrdio je da je jedan američki vojnik ubijen, a desetak vojnika je ranjeno. I NATO je saopštio da je u toku istraga. Predstavnici NATO smatraju da je to bio “insajderski” napad, kakvih je u Avganistanu bilo i proteklih godina, i u kojima pripadnici snaga bezbednosti i vojske te zemlje okrenu oružje protiv vojnika NATO.

(Telegraf.rs / Beta)

Nastavak na Telegraf.rs...






Povezane vesti

Avganistanac ubio američkog generala

Izvor: Vesti-online.com, 05.Avg.2014

Muškarac obučen u uniformu avganistanske vojske otvorio je u utorak vatru na pripadnike međunarodnih snaga u blizini jedne vojne baze, i tom prilikom ubio američkog general-majora, a ranio petnaest vojnika, saopštile su avganistanske vlasti. ..Foto: Arhiva.. ..U napadu u bazi Karga, zapadno o Kabula,...

Nastavak na Vesti-online.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.