SRUŠIO SE AVION KOD KABULA, OSAM MRTVIH

Izvor: Kurir, 12.Okt.2010, 22:33   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SRUŠIO SE AVION KOD KABULA, OSAM MRTVIH

KABUL - Civilni transportni avion srušio se danas u planinama, oko 30 km istočno od Kabula, i svih osam osoba koje su se nalazile u njemu su poginule, saopštio je portparol avganistanskog ministarstva civilnog aviotransporta

On je dodao da su svi putnici strani državljani, ali nije rekao njihove nacionalnosti, niti ime kompanije čiji je avion bio. Po rečima portparola avion je poleteo iz vojne baze Bagram, glavne američke baze u Avganistanu, koja se nalazi severno od Kabula, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i leteo je za avganistansku prestonicu, javio je Rojters.

Prema izveštaju Međunarodnih koalicionih snaga raspoređenih u Avganistanu u pitanju je avion L-100 Herkules, civilni ekvivalent vojnom C-130, ali se ističe da to nije avion koalicionih snaga. Prethodno je jedan zvaničnik avganistanske policije bio izjavio da je rec o putničkom avionu.

Direktor kabulskog aerodroma Mohamad Jaku b Rasuli je izjavio za AP da je u avionu bilo osam osoba i da su sve poginule u nesreći, a da je avion prenosio sledovanja za snage NATO raspoređene u Avganistanu. Vremenske prilike su bile dobre u vreme kada se avion srušio, oko 20 sati po lokalnom vremenu.

Pronađeno pet tela

Spasilačke ekipe su pronašle pet tela članova posade teretnog aviona koji se srušio na oko 30 kilometara istočno od Kabula. Portparol avganistanskog ministarstva civilnog aviotransporta je saopštio da je u avionu bilo sedam članova posade i da su svi poginuli, preneo je Rojters. Direktor kabulskog aerodroma Mohamad Jakub Rasuli izjavio je agenciji AP da je u avionu bilo osam osoba i da se veruje da su svi poginuli. Avion je prevozio sledovanja za snage NATO. Vremenske prilike u trenutku nesreće bile su dobre. Istraga o uzroku pada je pokrenuta.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Srušio se teretni avion u Avganistanu, sedam osoba poginulo

Izvor: Blic, 12.Okt.2010

Civilni transportni avion srušio se danas u planinama, oko 30 km istočno od Kabula, i svih sedam osoba koje su se nalazile u njemu su poginule, saopštio je portparol avganistanskog ministarstva civilnog aviotransporta...On je dodao da su svih sedmoro strani državljani, ali nije rekao njihove nacionalnosti,...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.