SREBRENIČANI BESNI ZBOG POLITIZACIJE: Neka nas i Turska i Holandija ostave na miru!

Izvor: Press, 15.Mar.2017, 17:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SREBRENIČANI BESNI ZBOG POLITIZACIJE: Neka nas i Turska i Holandija ostave na miru!

U poslednjem u nizu diplomatskih napada turskog predsednika na zemlje zapadne Evrope, Erdogan je direktno optužio Holandiju za "masakr 8.000 Bošnjaka"
Tenzije između Holandije i Turske koje traju već nekoliko dana eskalirale su nakon govora turskog predsednika Redžepa Tajipa Erdogana, koji je na sastanku povodom Dana doktora izjavio kako >> Pročitaj celu vest na sajtu Press << zna "koliko je truo njihov karakter po njihovom (holandskom) masakru 8.000 Bošnjaka".
 
ČITAJTE ŠTAMPANO IZDANJE NA NOVINARNICA.NET - 1,33 EUR ili 160 RSD 

Prethodno se u diplomatski rat dve države uključio i dopisnik državne televizije Turske (TRT) iz Njujorka, Kahraman Halisdželik, optuživši Holandiju da je namerno "organizovala genocid u Srebrenici".
 
View image on Twitter


  Follow
Newsweek Srbija @NewsweekRs

DRAMATIČAN IZVEŠTAJ TRESE HRVATSKU: Stanje Ratnog vazduhoplovstva katastrofalno, od 12 aviona samo 4 ispravna (FOTO) https://goo.gl/ftJUU2 
3:01 AM - 15 Mar 2017
    Retweets     likes





Zastupnik u Predstavničkom domu Parlamentarne skupštine BiH Sadik Ahmetović kazao je za Klix.ba da bi bilo najbolje da puste Srebrenicu da živi sa svojim bolom i da je Brisel mesto gde bi trebalo da rešavaju svoje razimirice. Dodao je kako je narodu u Srebrenici potreban mir, a ni u kom slučaju da bude upotrebljavan, u bilo kojem kontekstu, kada se svađaju veliki. 

"Rezultati globalnog razračunavanja za male i nemoćne mogu biti samo sa većim ili manjim posledicama. Stoga bi bilo najbolje da nas puste da na miru živimo sa svojim bolom, za koji se bojim da ga danas u ovom svetu sa malo ili skoro nikako pravde niko ne razume", istakao je on. 


Foto: Nemanja Pančić, Ćamil Duraković


Bivši načelnike Opštine Srebrenica Ćamil Duraković rekao je za Klix.ba kako ga sa aspekta žrtve zloupotreba Srebrenice vređa, ali i da je to politički nekorektno. “Postoji drugi načini kako se Srebrenici može odati počast, bez obzira na odgovornost i posledice onoga što se desilo u Srebrenici. Sve članice Ujedinjenih nacija su, ako uzmemo činjenice u obzir, podjednako odgovorne. Posebno članice NATO i svi oni koji su bili svedoci tog perioda, a nisu ništa učinili da se spreči genocid u Srebrenici. Mislim da je to pokazatelj da Srebrenica zaista biva predmet političkih manipulacija u momentima kada Srebrenica nekome treba, a kada je nama u Srebrenici potreban neko, često se to ispusti i ne dođe u adekvatno vreme, ili ne dođe nikako”, rekao je Duraković.

Nastavak na Press...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Press. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Press. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.