ŠPIJUN OSLOBOĐEN POSLE 30 GODINA ZATVORA: Amerikanci pustili izraelskog obaveštajca

Izvor: Kurir, 20.Nov.2015, 12:55   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠPIJUN OSLOBOĐEN POSLE 30 GODINA ZATVORA: Amerikanci pustili izraelskog obaveštajca

Izraelski špijun Džonatan Polard pušten je danas iz američkog zatvora u kojem je proveo 30 godina, saopštio je izraelski premijer Benjamin Netanijahu.

Premijer je, u ime izraelskog naroda, pozdravio oslobađanje Polarda koji je uhapšen 1985. godine, prenosi Rojters.

"Nakon tri duge i teške decenije, Džonatan je konačno ponovo sa svojom porodicom", naveo je Netanijahu.

Polard (60) je osuđen 1987. na doživotni zatvor zbog špijunaže za Izrael, a optužen je da je izraelskoj strani "davao kofere pune poverljivih dokumenata".

Autor: Tanjug

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SAD: Oslobođen izraelski špijun

Izvor: VOA, 20.Nov.2015

Izraelski špijun Džonatan Polard pušten je iz zatvora posle 30 godina zatočeništva...61-godišnji Polard je imao nameru da se odseli u Izrael ali te planove će morati da odloži jer prema uslovima za slobodu, od njega se zahteva da ostane u Sjedinjenim Državama još najmanje 5 godina...Bivši...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.