ŠPANIJA: UHAPŠEN ITALIJANSKI MAFIJAŠKI BOS

Izvor: Kurir, 07.Mar.2012, 19:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠPANIJA: UHAPŠEN ITALIJANSKI MAFIJAŠKI BOS

Italijanskog mafijaškog bosa Đuzepea Polverina, koji je kontrolisao šverc narkotika između Španije i Italije uhapsila je španska policija na jugu zemlje

MADRID - Španska policija uhapsila je na jugu zemlje italijanskog mafijaškog bosa Đuzepea Polverina, koji je upravljao poslovnom imperijom vrednom milijardu evra i ujedno kontrolisao glavnu rutu za krijumčarenje droge između Italije i Španije, saopštila je danas policija u Madridu.

Polverino, koje >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << se nalazio u bekstvu od 2006. godine, uhapšen je u blizini španske luke Kadiz u zajedničkoj akciji španske policije i italijanskih karabinjera.

Kod sebe je imao lažna dokumenta, a policija je ustanovila Polverinov identitet na osnovu otisaka prstiju.

Mafijaška porodica Polverino aktivna je u predgrađima severno od Napulja, ali je poslovala i preko legitimnih kompanija na severu Italije i Španije, javila je agencija Frans pres.

Italijanska policija je u maju 2011. zaplenila imovinu tog narko-klana u vrednosti od jedne milijarde evra, uključujući građevinske firme, luksuzne vile, automobile, zemljište, naftne kompanije, bankovne račune, pa čak i mesare i pekare.

Portparol karabinjera rekao je da je glavni izvor prihoda klan ostvarivao krijumčarenjem hašiša iz Španije u Italiju.

Uhapšeni Polverino je bio u bekstvu pošto je pušten uslovno na slobodu 2006. godine.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.