ŠOJGU: Ruski pilot bezbedno stigao u bazu, razmeštamo S-400 u Siriji

Izvor: Kurir, 25.Nov.2015, 11:26   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠOJGU: Ruski pilot bezbedno stigao u bazu, razmeštamo S-400 u Siriji

Preživeli pilot ruskog "Su-24", kog su spasli sirijski pobunjenici, bezbedno je stigao u rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dodajući da će Rusija uskoro razmestiti PVO sistem S-400 u toj bazi.

"Spasilačka operacija uspešno je završena. Pilot je u našoj bazi. Dobro se oseća i na sigurnom je" rekao je Šojgu na sastanku u Ministarstvu odbrane. Dodao je da je operacija trajala 12 sati i zahvalio se "svim našim >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << ljudima koji su noćas rizikovali živote".

BREAKING: Downed #Su24 pilot found 'safe & sound', taken to Hmeymim base https://t.co/FWzort2ckV #Syria pic.twitter.com/cYzjOF5GQt

"Izvestio sam o ovom uspehu glavnog komandanta (predsednika Rusije Vladimira Putina). Naložio mi je da se zahvalim personalu koji je učestvovao u operaciji", dodao je on.

Šojgu kaže da je sledeći korak Rusije - razmeštanje PVO sistema S-400 u svoju bazu u Latakiji u Siriji.

BREAKING: #S400 air defense system will be deployed to #Hmeymim airbase in #Syria https://t.co/mZprrJUE4M pic.twitter.com/HYvhuhEuQl

"S-400 uskoro će biti razmešten u vazduhoplovnu bazu'Hmejmim'", kazao je Šojgu na sastanku u Ministarstvu odbrane u Moskvi.
Pogledaj vesti o: Sirija

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SOJGU Ruski pilot bezbedno stigao u bazu razmestamo S 400 u Siriji

Izvor: medio.rs, 25.Nov.2015

Preživeli pilot ruskog "Su-24", kog su spasli sirijski pobunjenici, bezbedno je stigao u rusku vazduhoplovnu bazu Hmejmim u Siriji, izjavio je ruski ministar odbrane Sergej Šojgu dodajući da će Rusija uskoro razmestiti PVO sistem S-400 u toj bazi.."Spasilačka operacija uspešno je završena. Pilot...

Nastavak na medio.rs...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.