Izvor: Telegraf.rs, 13.Avg.2014, 16:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNOUDEN: Vratio bih se u SAD iako to znači da ću otići u zatvor!

Za potrebe intervjua magazinu "Wired", Edvard Snouden se, i pored toga što u svojoj zemlji važi za izdajnika, slikao sa američkom zastavom i istakao da se više brine o SAD-u nego o svom životu

Foto: Wierd

Edvard Snouden, bivši saradnik američke obaveštajne službe, rekao je da bi se rado vratio u svoju domovinu iako to znači da će morati da ide u zatvor.

- Rekao sam vladi da ću volonterski otići u zatvor, sve dok to ima svoju pravu >> Pročitaj celu vest na sajtu Telegraf.rs << svrhu. Više brinem o državi nego o tome šta se dešava meni, ali ne smemo da dozvolimo da zakon postane političko oružje ili da se usaglasimo sa zastrašivanjem ljudi onemogućavanjem da se bore za svoja prava. U tome ne želim da učestvujem – rekao je on.

Nekadašnji pripadnik NSA, koji je obelodanio špijuniranja američkih službi, dobio je trogodišnji azil u Rusiji. Međutim, iako se u SAD-u smatra za izdajnika, za potrebe intervjua listu “Wired” fotografisao se sa američkom zastavom.

Printskrin: Vimeo / LeakSourceNews

- Snouden je ispričao kako voli svoju državu i da se oseća kao patriota, što je veoma važno za njega. U tom momentu sam znao da imamo naslovnu stranu – rekao je urednik časopisa “Wired” Skot Dedič.

- Ukoliko Snouden želi da razgovara o svojim aktivnostima, to treba da uradi sa ministarstvom pravde SAD-a. Treba da se vrati u svoju državu i da se suoči sa tužbama – istakao je novinar Džim Bamford.

(Telegraf.rs / Izvor: today.com)

Nastavak na Telegraf.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Telegraf.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Telegraf.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.