SNAŽNO NEVREME: Za samo 13 sati, detektovano više od 36.000 udara groma

Izvor: BKTV News, 26.Apr.2018, 21:36   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SNAŽNO NEVREME: Za samo 13 sati, detektovano više od 36.000 udara groma

Sve službe za vanredne situacije na nogama!

Južnu indijsku državu Andra Pradeš pogodilo je više od 36.000 gromova u periodu od 13 časova, rekli su danas zvaničnici.

Veruje se da je ovako veliki broj, odnosno 36.749 slučajeva groma rezultat ekstremnih vremenskih prilika i klimatskih promena, saopštila je državna agencija za vanredne situacije.

Devet ljudi, uključujući jednu devetogodišnju devojčicu, nastradalo je od utorka od udara groma u ovoj >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << indijskoj državi.

Munje i gromovi su česta pojava u Indiji u vreme monsuna.

"Sezona monsuna počinje u junu i traje do septembra. Međutim, u ovom regionu udari groma su sve češći prije početka sezone monsuna", rekao je Kišan Sanku, šef agencije za vanredne situacije, prenosi Bi-Bi-Si.

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.