SMRT VODITELJKE DANDO:  Ubili je pedofili, a ne Milošević

Izvor: Kurir, 24.Jul.2014, 19:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SMRT VODITELJKE DANDO: Ubili je pedofili, a ne Milošević

Novinarka saznala da su neke zvezde te britanske RTV kuće zlostavljale decu

LONDON - Britanka Džil Dando, poznata voditeljka koja je ubijena 1999. pod misterioznim okolnostima, nastradala je jer je pokrenula istragu o lancu pedofilije unutar BBC - medijske kuće za koju je radila.

Naime, njen tadašnji prijatelj i kolega ispričao je za list Dejli star da je novinarka saznala da su zvezde te britanske agencije bile upetljane u niz slučajeva zlostavljanja >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << dece. Dandova je predala svojim šefovima dokumentaciju o silovanjima, međutim, sve je bilo zataškano.

- Neka od imena bila su iznenađujuće važna - rekao je prijatelj voditeljke.

Godinu dana nakon toga Dandova je ubijena ispred vrata svoga doma u Londonu, a tek posle smrti voditelja BBC Džimija Sevila u javnosti su se pojavile informacije o zlostavljanju dece. Inače, smrt Džil Dando i dalje je nerazjašnjena, a nagađalo se da je ubistvo naručio i Slobodan Milošević.

(S. S.)

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.