SILOVAO DETE DA BI SE VRATIO U ZATVOR

Izvor: Kurir, 25.Jul.2011, 17:09   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SILOVAO DETE DA BI SE VRATIO U ZATVOR

BERLIN - Hajnrih K, koji je važio za "mustru" uspešne resocijalizacije, počinio je, po izlasku iz zatvora, opet isto krivično delo, samo da bi se, prenosi štampa njegovu izjavu, ponovo vratio u zatvor.

Hajnrih K. je samo nekoliko dana pošto je smanjen nadzor nad njim, seksualno napao jednu sedmogodišnju devojčicu.

"Želeo sam ponovo u zatvor... na slobodi sam se osećao nesigurnim i ugroženim...", izjavio je 49-godišnji osuđenik zbog seksualnog zlostavljanja dece, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << nastanjen u pokrajini Severna Rajna Vestfalija.

Hanjrih K, koji je u zatvoru proveo skoro 20 godina zbog silovanja maloletnika, otpušten je u septembru lane i važio je kao primer uspešne resocijalizacije.

On je bio pod kontrolom policije, a kako izveštava Rur nahtrihten stajala su često i po dva civilna vozila policije ispred vrata prestupnika i nadgledali mu svaki korak.

Kasnije su nadležne službe došle do zaključka da Hajnrih K. ne mora više biti tako intenzivno nadgledati, podsećaju mediji na istorijat slučaja ovog 49-godišnjeg muškarca i na tragičan kraj jedne, kako se verovalo, uspešne resocijalizacije prestupnika.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.