SEVERNOKOREJCI GLEDALI PRVI FILM SA ZAPADA NA DRŽAVNOJ TV (VIDEO)

Izvor: Kurir, 31.Dec.2010, 15:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEVERNOKOREJCI GLEDALI PRVI FILM SA ZAPADA NA DRŽAVNOJ TV (VIDEO)

PJONGJANG - Na severnokorejskoj državnoj televiziji prikazan je prvi put film sa zapada - britansko ostvarenje "Igraj kao Bekam".

Film iz 2002. godine u kome igraju Kira Najtli, Džonatan Ris Majers i Parminder Nagra prikazan je 26. decembra na državnoj televiziji Severne Koreje, koja je tako prvi put odstupila od uobičajenog programa prikazivanja vesti, dokumentaraca i sapunica, prenela je agencija AP.

Britanski ambasador u Pjongjangu Piter Hjugs potvrdio je da je film emitovan >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << i da je u tome pomogla britanska ambasada u Severnoj Koreji.

Film se bavi fudbalom, koji je vrlo popularan sport u Severnoj Koreji.

U tom ostvarenju tinejdžerka indijskog porekla koja trenira fudbal nalazi se razapeta između tradicionalnog očekivanja porodice da se uda i svog najvećeg sna da zaigra fudbal profesionalno.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Severnokorejci gledali prvi zapadnjački film na državnoj TV

Izvor: Glas javnosti, 01.Jan.2011, 07:42

PJONGJANG - Na severnokorejskoj državnoj televiziji prikazan je prvi put film sa zapada - britansko ostvarenje "Igraj kao Bekam". Film iz 2002. godine u kome igraju Kira Najtli, Džonatan Ris Majers i Parminder Nagra prikazan je 26. decembra na državnoj televiziji Severne Koreje, koja je tako prvi...

Nastavak na Glas javnosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.