Izvor: B92, 13.Sep.2008, 01:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SE: Ispitati akreditive Rusima

Strazbur -- Grupa parlamentaraca Saveta Evrope traži da se preispitaju već odobreni akreditivi ruskoj delegacijI u toj organiyzaciji

"Ozbiljno zabrinuti zbog sukoba u kome su suprostavljene dve države članice SE na Južnom Kavkazu, mi dolepotpisani, pozivajući se član 9.1a Pravila procedure skupštine, tražimo od skupštine da ponovo razmotri odobrene akreditive ruskoj delegaciji zbog ozbiljnih kršenja osnovnih principa SE sadržanih u preambuli Statuta", navodi se pismenom >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << zahtevu 24 potpisana predstavnika iz 15 država-članica SE.

U članu 9.1a Pravila procedure kaže se da "skupština može da ponovo razmotri odobrene akreditive nekoj nacionalnoj delegaciji kao u toku iste redovne sednice... na osnovu zahteva na osnovu člana 8.2 za poništenje ratifikacije", navodi se zvaničnom saopštenju SE dostavljeno medijima.

U tom članu se kaže da se akreditivi mogu osporiti usled ozbiljnog kršenja osnovnih principa Saevta Evrope.

Takođe se precizira da su 24 člana Parlamentarne skupštine podnela zahtev da se preispitaju akreditivi ruskoj delegaciji koja treba da učestvuje na plenarnoj sednici Parlamentarne skupštine SE od 29. septembra do 3. oktobra u Strazburu.

Među potpisnicima su predstavnici Estonije, Švedske, Poljske, Letonije, Hrvatske, Belgije, Mađarske, Švajcarske, Ukrajine, Estonije, Gruzije, Finske, Danske, Monaka i Češke Republike.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.