SCG protiv Brazila u polufinalu

Izvor: Politika, 29.Nov.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SCG protiv Brazila u polufinalu

SCG će igrati u subotu protiv svetskog i olimpijskog šampiona Brazila u polufinalu Svetskog prvenstva za odbojkaše u Japanu. Plavi su danas izgubili od Poljaka u poslednjem kolu u E grupi sa 3:0 (28:26, 25:19, 25:19) i tako zauzeli drugo mesto pa će suprotstaviti najboljoj ekipi iz F grupe – Brazilu. Drugi polufinalni par je Poljska – Bugarska.

SCG je poslednji meč sa Brazilom odigrala prošle godine u finalu Svetske lige u Beogradu. Tada su Južnoamerikanci bili bolji – 3:1. >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << Brazilci su i ove godine pobedili u Svetskoj ligi, a već četiri godine nisu izgubili nijedno polufinale na velikim takmičenjima...

Imali su odbojkaši SCG veliku šansu da povedu u duelu sa Poljacima. Sa dva Gerićeva asa stigli su do 24:22. Poljaci su spasili dve set-lopte, a plavi su imali potom još jednu – 25:24. Sa dve uhvaćene lopte u polju i bloku protivnik je preokrenuo na 26:25. Prvi put se odbranila SCG – 26:26, ali sa dva uzastopna poena izvrsnog korektora Vlazlija Poljska je povela sa 1:0.

Procenat napada našeg tima bio je 38 odsto, daleko ispod nivoa iz prethodnih utakmica u Japanu.

Poljaci su dobili krila. Blokom su zaustavili još mnogo smečeva naših odbojkaša i sve vreme vodili u drugom setu. Ni u kontranapadima SCG nije uradila ništa u nekoliko navrata. Približila se samo na 20:16... Ni izmene primača nisu pomogle SCG.

Plavi nisu mogli ništa protiv Poljaka ni u rećem setu.

Dvorana: Gradska. Gledalaca: 1.800. Sudije: Gaspari (Italija) i Sokulu (Turska).

SCG: Bojović, Boškan 4, Samardžić, N. Grbić 3, V. Grbić 2, Bjelica 5, Gerić 7, Vujević 9, Miljković 16, Petković, Nikić 1, Podraščanin 3.

POLJSKA: Vinjarski 13, Gruška, Plinski 4, Zagumni 1, Gžib 3, Zigadlo, Vlazli 19, Kadzijevič 6, Šimanski, Sviderski 10, Gaček, Bakijevič.

--------------------------------------------------------------------------

Ovako loša igra ne može da nam se ponovi

– veli Vladimir Grbić dodajući da je Brazilom morao da se "desi"

Vladimir Grbić o porazu protiv Poljske, u meču u kojem "plavi" nisu ličili na sebe, kaže:

– Kad protivnik igra bez greške, jako teško ga je pobediti, bez obzira kako se rival zove. Nismo našli snage da se podignemo, da se vratimo u igru, tako da su nas zasluženo pobedili, – veli stariji Grbić, koji u porazu vidi i dobru stvar: – Možda je bilo najbolje da izgubimo protiv Poljske. To što nas čeka u polufinalu je sigurno protivnik koji će igrati kao ona. Smatram da je Brazil u našem dometu. Ne možemo više da odigramo ovako loše. Očekujem neizvesno polufinale, smatram da su šanse 50:50. Očekivali smo da ćemo se sastati sa njima, da li je polufinale, ili finale, mislim da zaista nije bitno.

--------------------------------------------------------------------------

Podsvesno u polufinalu

Goran Vujević nije imao svoj dan. Mučio se u napadu, bukvalno od početka, a što je susret odmicao bilo je primetno da ne može da se vrati na pravi kolosek.

Verovatno smo podsvesno bili u polufinalu, a očekivali smo da ćemo Poljake lako da pobedimo, valjda kao i ostale protivnike u grupi. Međutim, oni su odigrali jako dobro, čak i bolje nego prethodne utakmice, verovatno poneseni pobedom protiv Rusije. Dopao nam je teži protivnik u polufinalu, apsolutni favorit za zlato. Dobro će da nam dođe predah. U principu i nismo imali neku specijalnu taktiku za Poljake, sem one, koja je do sada funkcionisala i davala rezultate i u Svetskoj ligi. Izbacili su nas iz takta i zasluženo su pobedili. Odigrali smo svi ispod mogućnosti, a da li je to bio neki negativan dan, ili nešto drugo, ostaje da se vidi, – kaže Vujević.

--------------------------------------------------------------------------

I Brazil je ranjiv

Andrija Gerić o protivniku u polufinalu veli:

– Sve ekipe su ranjive, samo što selekcija Brazila uvek završnice turnira igra jako dobro. Ne treba da imamo nikakve predrasude, već treba da odigramo maksimalno što možemo, pa šta bude. To je jedna bitka, možemo da je dobijemo ako odigramo na visokom nivou. Mislim da možemo da uđemo u egal sa njima i smatram da dosta toga zavisi od nas.

[objavljeno: ]

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.