Izvor: B92, 28.Jun.2006, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zabrinute zbog porasta nasilja

Kabul -- Američka državna sekretarka Kondoliza Rajs rekla da su SAD i avganistanska vlada zabrinuti zbog porasta nasilja u toj zemlji.

Ona je u razgovoru sa avganistanskim predsednikom obećala pobedu nad Talibanima i prenela poruku da će SAD ostati posvećene Avganistanu i da se neće umoriti i otići.

"Mi smo imali veoma opširan i otvoren razgovor o našoj ulozi u borbi protiv terorizma, ali i o tome kako da odgovorimo nadanjima Avganistanaca za bolji život, za >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << srećniji život, kako možemo da pomognemo da se pruži više bezbednosti za građane Avganistana, ne samo od strane američkih snaga i koalicije, već i od strane avganistanskih institucija", rekla je Rajsova.

Predsednik Avganistana Hamid Karzai je rekao da je optimista kada je njegova zemlja u pitanju, ali da to ne znači da ne vidi probleme. "Gledajući uspeh Avganistana, teroristi će definitivno pokušavati da rade puno na tome da nas što više povrede, ali naš uspeh će biti sve veći, i to je realnost Avganistana", objasnio je Karzai.

Ni Karzai ni Rajsova se nisu osvrnuli na prošlonedeljnu kritiku avganistanskog predsednika upućenu SAD zbog smrti stotine Avganistanaca u američkom ratu protiv terorizma i Talibana. Kondoliza Rajs će iz Avganistana otputovati u Moskvu gde će sa liderima Grupe osam razmotriti problem iranskog nuklearnog programa.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.