SAD zabrinute zbog modernizacije ruske vojske

Izvor: Vostok.rs, 16.Jan.2018, 12:58   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD zabrinute zbog modernizacije ruske vojske

Poslednje decenije Rusija je modernizovala sve rodove Oružanih snaga, izjavio je predstavnik združenog komiteta načelnika štabova SAD Džozef Danford tokom razgovora sa novinarima.

„Kada mislimo na Rusiju, mislimo na njenu politiku poslednjih nekoliko godina, a zatim gledamo na njihova ulaganja za poslednjih 10 godina. Nema nijedne jedinice Oružanih snaga koja u nekom stepenu nije bila modernizovana“, rekao je Danford.

On je izjavio da takvo stanje stvari zabrinjava.

„Niko od nas se ne oseća opušteno u položaju u kojem se nalazimo“, dodao je američki general.

Ranije je Danford priznao da su SAD izgubile vojnu superiornost u svetu zbog Rusije i Kine. On je naglasio i da su ruska i kineska vojska izradile kontramere i strategiju za suzbijanje američke superiornosti.


 

Nastavak na Vostok.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.