Zapalio se brod  u blizini kalifornijskog ostrva Santa Kruz

Izvor: RTS, 02.Sep.2019, 15:24   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Zapalio se brod u blizini kalifornijskog ostrva Santa Kruz

Prema poslednjim informacijama, strahuje se da su poginule 34 osobe koje se vode kao nestale, ali to još nije potvrđeno. Zasad ih je spaseno pet. Potraga i dalje traje.
Vatrogasna služba okruga Ventura saopštila je da se bord "Konsepšon" koji može da primi 46 osoba zapalio blizu obala ostrva Santa Kruz.

Kako je navela ta služba, pet ljudi je spaseno, a traga se za još 34 osobe.
Prvobitno >> Pročitaj celu vest na sajtu RTS << je javljeno da su stradale 34 osobe, dok je Obalska straža SAD, koja je prva izvestila o spasilačkoj operaciji još nije potvrdila da li ima mrtvih.
Oblaska Straža SAD objavila je na Tviteru da je grupa članova posade spasena i da jedna osoba ima lakše povrede. U objavi se ističe da se se nastavljaju napori da se spasu preostali putnici.
Ronilački brod "Konsepšon" čija je baza luka Santa Barbare u upotrebi je od 1981. godine.

Nastavak na RTS...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta RTS. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta RTS. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.