SAD uvode sankcije turskim ministrima, Ankara preti odmazdom

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 01.Avg.2018, 23:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD uvode sankcije turskim ministrima, Ankara preti odmazdom

Bela kuća saopštila je danas da će Ministarstvo finansija SAD uvesti sankcije dvojici turskih ministra zbog hapšenja američkog sveštenika Endrua Bransona, kome se sudi u Turskoj zbog optužbi za špijunažu i povezanost sa terorizmom.

Portparolka Bele kuće, Sara Hakabi Sanders, rekla je da će Trampova administracija uvesti sankcije turskom ministru pravde Abdulamitu Gulu i ministru unutrašnjih poslova Sulejmanu Sojlu zbog zadržavanja u pritvoru 50-godišnjeg sveštenika.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << />
Trampova administracija tvdi da su dvojica turskih ministara imala vodeću ulogu u organizaciji zadržavanja u pritvoru i hapšenja Bransona.

S druge strane, Turska je pozvala SAD da promeni svoju odluku zapretivši odmazdom "bez odlaganja", preneo je AP.

U saopštenju turskog Ministarstva spoljnih poslova navodi se da Turska "oštro protestuje" protiv odluke američkog Ministarstva finansija da uvede sankcije turskim ministrima pravde i unutrašnjih poslova.

Navodi se da će Turska odgovoriti na isti način, bez odlaganja, na "agresivan stav SAD".

Američki predsednik Donald Tramp upozorio je prošle nedelje da bi mogao da uvede sankcije Turskoj zbog načina na koji se ta zemlja odnosi prema Bransonu, koji je u pritvoru u Turskoj i optužen za špijunažu i pružanje pomoći terorističkim grupama.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Sankcije SAD turskim ministrima, Ankara preti odmazdom

Izvor: B92, 01.Avg.2018

Vašington/Ankara -- Bela kuća saopštila je da će Ministarstvo finansija SAD uvesti sankcije dvojici turskih ministra zbog hapšenja američkog sveštenika Endrua Bransona...Njemu se sudi u Turskoj zbog optužbi za špijunažu i povezanost sa terorizmom...Portparolka Bele kuće, Sara Hakabi Sanders,...

Nastavak na B92...

Turski ministar se narugao američkim sankcijama

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 02.Avg.2018, 13:17

Turski ministar unutrašnjih poslova Sulejman Sojlu narugao se američkim sankcijama protiv njega, rekavši da je "njegova jedina imovina u SAD imam Fetulah Gulen", kojeg Ankara smatra odgovornim za neuspeli vojni udar 2016. godine. Sojlu je na "Tviteru" napisao da je Fetulah Gulen "njegova jedina imovina...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.