SAD ukinule sankcije protiv generala Venecuele koji je podržao Gvaida

Izvor: NoviMagazin.rs, 07.Maj.2019, 23:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD ukinule sankcije protiv generala Venecuele koji je podržao Gvaida

Američki potpredsednik Majkl Pens izjavio je večeras da su SAD ukinule sankcije protiv šefa venecuelanske obaveštajne službe, generala Manuela Rikarda Kristofera Figere koji je prošle nedelje otkazao lojanost vlastima u korist opozicije.

"Nadamo da će danas preduzete mere ohrabriti druge u Venecueli da slede primer generala Kristofera Figere", rekao je Pens.

Šef venecuelanske obaveštajne službe kritikovao je prošle nedelje predsednika Nikolasa Madura, i tako >> Pročitaj celu vest na sajtu NoviMagazin.rs << postao do sada najviši bezbednosni zvaničnik koji se odvojio od vlade.

Šef službe SEBIN uputio je pismo narodu u kom je naveo da je vreme "da se zemlja ponovo izgradi".

Figera je naveo da je uvek bio lojalan Maduru ali da je Venecuela u ozbiljnom padu.

Iako nigde nije imenovao opozicionog lidera Huana Gvaida, Figera je rekao da je "došlo vreme da se potraži nova politika".

Nastavak na NoviMagazin.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD ukinule sankcije protiv generala Venecuele koji je podržao Gvaida

Izvor: Danas, 08.Maj.2019, 00:09

Američki potpredsednik Majkl Pens izjavio je večeras da su SAD ukinule sankcije protiv šefa venecuelanske obaveštajne službe, generala Manuela Rikarda Kristofera Figere koji je prošle nedelje otkazao lojanost vlastima u korist opozicije. Članak SAD ukinule sankcije protiv generala Venecuele koji...

Nastavak na Danas...

POMPEO ZGROŽEN "I dalje postoje političari koji podržavaju DIKTATORA-UBICU"

Izvor: Blic, 08.Maj.2019

Američki državni sekretar Majkl Pompeo izjavio je da je zgrožen time što postoje političari u Velikoj Britaniji i SAD koji i dalje podržavaju predsednika Venecuele Nikolasa Madura.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta NoviMagazin.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta NoviMagazin.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.