SAD se pridružile drugim državama koje otežavaju davanje azila

Izvor: B92, 23.Nov.2019, 18:43   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD se pridružile drugim državama koje otežavaju davanje azila

SAD su poslale migranta iz Hondurasa nazad u Gvatemalu što obeležava novu fazu suzbijanja imigracije po politici predsednika SAD Donalda Trampa.

Kako prenosi AP, pitanje azila nekad je bilo sporedno u američkoj imigracionoj politici, ali sada dobija primat kako se SAD priklanjaju praksi Evropske unije i drugih bogatih zemalja koje otežavaju davanje azila.

Vraćanje migranta iz Hondurasa u Gvatemalu, sprovedeno u četvrtak, prvi je takav slučaj u SAD, po novoj politici.
>> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << />
Nova politika svakom ko je do američko-meksičke granice doputovao preko neke treće zemlje, uskraćuje mogućnost da traži azil u SAD.

Proterani migrant je mogao da zatraži azil u Gvatemali, ali je odlučio da se vrati u Honduras, odakle je i bio krenuo ka SAD.

Tramp je ustanovu azila nazvao "prevarom" i proglasio da su Sjedinjene Države "pune".

Nastavak na B92...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD se pridružio državama koje otežavaju davanje azila

Izvor: Radio Slobodna Evropa, 23.Nov.2019

Sjedinjene Države su poslale migranta iz Hondurasa nazad u Gvatemalu što obilježava novu fazu suzbijanja imigracije po politici američkog predsjednika Donalda Trumpa. Kako prenosi AP, pitanje azila nekad je bilo sporedno u američkoj imigracionoj politici, ali sada dobija primat kako se SAD priklanja praksi...

Nastavak na Radio Slobodna Evropa...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.