Izvor: B92, 10.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD šalju izaslanika u Gruziju

Vašington -- SAD će tokom vikenda će poslati izaslanika u Gruziju kako bi naglasile protivljenje proglašavanju vanrednog stanja u toj zemlji.

Pomoćnik državnog sekretara za odnose s Evropom Met Briza susrešće se u narednim danima s gruzijskim predsednikom Mihailom Sakašvilijem i drugim zvaničnicima. "On će u Gržiji izneti naše stavove i savet", rekao je juče portparol Stejt departmenta Šon Mekormak.

Za glasanje u parlamentu kojim je prihvaćeno proglašavanje >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << vanrednog stanja, Mekormak je rekao da je razočaravajuće. Sakašvili je rekao

da je vanredno stanje potrebno kao protivmera pretnjama koje dolaze od ruskih službi bezbednosti, za koje je ocenio, da podstiču građanske nemire u Gruziji.

Mekormak je rekao da uvođenje vanrednog stasnja, iako privremeno, nije u interesu gruzijskog naroda. On, međutim, nije rekao da li uvođenje vanrednog stanja može negativno uticati na nade Gruzije da uđe u NATO.

Mekormak je rekao da SAD, kao i druge članice NATO, posmatraju uslove u Gruziji, kao i da će oceniti da li se ti uslovi podudaraju sa zahtevima za članstvo u NATO.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.