SAD potvrdile vazdušne napade nedaleko od Erbila

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 17.Avg.2014, 11:44   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD potvrdile vazdušne napade nedaleko od Erbila

Vojska SAD potvrdila je da je izvela devet vazdušnih udara nedaleko od iračkog grada Erbil i najveće iračke brane u Mosulu s ciljem da pomogne kurdskim snagama da od džihadista preuzmu ponovo kontrolu nad tim područjem.

Američki avioni i bespilotne letelice uništili su ili oštetili četiri oklopna transportera, sedam vojnih vozila, dva visokomobilna višenamenska vozila i jedno oklopno vozilo, prenela je agencija AFP.

Kurdski borci napali su ekstremiste Islamske >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << države koji su zauzeli branu Mosul pre nedelju dana i uz američku pomoć uspeli da povrate kontrolu nad istočnom stranom brane.

U tim okršajima ubijeno je sedam džihadista, rekao je kurdski general-major Abdulrahman Korini.

Kameron: Džihadisti Islamske države su pretnja Britaniji

Džihadisti Islamske države koji su zauzeli znatan deo teritorije u Siriji i Iraku su direktna pretnja Velikoj Britaniji i zbog toga zemlja mora da upotrebi svu svoju vojnu sposobnost da zaustavi njihovo napredovanje, upozorio je britanski premijer Dejvid Kameron.

Kameron je, međutim, rekao da ne misli da britanski vojnici treba da odu u Irak, dodajući da će razmotriti saradnju sa Iranom radi borbe protiv pretnje džihadista, prenela je agencija AFP.

Kameron smatra da se bezbednost može postići "ako upotrebimo sve naše resurse - pomoć, diplomatiju, naše vojne sposobnosti".

Britanija treba da sarađuje sa zemljama kao što su Saudijska Arabija, Egipat, Turska, "pa čak i Iran", dodao je Kameron.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.