SAD pooštravaju uslove za podnošenje zahteva za azil

Izvor: N1 televizija, 09.Nov.2018, 10:27   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pooštravaju uslove za podnošenje zahteva za azil

Administracija američkog predsednika Donalda Trampa najavila je pooštravanje uslova za podnošenje zahteva za azil u SAD. Ta odluka značila bi da migranti, koji su ilegalno prešli američku granicu, nemaju mogućnost da podnesu zahtev za azil.

U sinoć objavljenom saopštenju Ministarstva za unutrašnju bezbednost SAD navodi se da se sistem za azil urušava pod prevelikim brojem neopravdanih zahteva za azil koji onemogućavaju brzo izdavanje azila onima koji to zaista zaslužuju.
>> Pročitaj celu vest na sajtu N1 televizija << />
Uticajna Američka unija za građanske slobode (ACLU) odmah je kritikovala odluku vlasti tvrdeći da je prema američkim zakonima pojedincima dozvoljeno da zatraže azil, bez obzira da li su stigli u zemlju preko graničnog prelaza. ACLU je navela da zaobilaženje ovog principa nije u skladu sa zakonom.

Nova odredba se ne bi primenjivala retroaktivno, a kako najavljuju mediji, očekuje se da bi američki predsednik uskoro mogao da je potpiše, čime bi stupila na snagu.

Nastavak na N1 televizija...






Povezane vesti

Trampova nova pravila - SAD pooštravaju uslove za azil

Izvor: B92, 09.Nov.2018

Migranti koji ilegalno uđu u SAD preko granice sa Meksikom više neće moći da podnesu zahtev za azil...Migranti koji ilegalno ulaze u SAD preko granice sa Meksikom više neće moći da podnesu zahtev za azil, saopšteno je iz Trampove administracije...Predsednik može da zaustavi migracije u "nacionalnom...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta N1 televizija. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta N1 televizija. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.