SAD pohvalile zločin nad Srbima: Operacija „Oluja” promenila tok istorije

Izvor: Vostok.rs, 12.Jul.2017, 23:23   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD pohvalile zločin nad Srbima: Operacija „Oluja” promenila tok istorije

Hrvatski ministar odbrane Damir Krstičević sreo se danas u Vašingtonu sa američkim ministrom odbrane Džejmsom Matisom, a sastanak je počeo razgovorom o operaciji „Oluja”, za koju je Matis istakao da je primer vojne akcije koja se izučava u američkim vojnim školama, te da je operacija promenila tok istorije.

„Uskoro će biti 22. godišnjica operacije koja je poznata pod nazivom ’Oluja‘. To je operacija koja se ovde u Americi proučava i pokazuje šta dobro predvođena, dobro opremljena i dobro istrenirana snaga, politički dobro predvođena, može da napravi i preokrene. Posebno poštujemo vas, svog saveznika, jednu malu zemlju koja se bori znatno iznad svoje kategorije“, poručio je Matis hrvatskom ministru odbrane, preneo je „Jutarnji list“.



"Ponosni smo što služimo rame uz rame sa hrvatskim vojnicima u misijama i operacijama u Avganistanu i na Kosovu“ - dodao je Matis.

Podsetimo, SAD su za operaciju "Oluja" dostavljale Hrvatskoj oružje i sredstva, a američki generali su bili direktno uključeni u ovu operaciju u kojoj je proterano više od 250 hiljada Srba. Takođe, NATO snage predvođene SAD-om su prethodno bombardovale srpske položaje kako bi onesposobile srpsku odbranu.

Nastavak na Vostok.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.