SAD planiraju da doniraju 500 miliona vakcina svetu

Izvor: Radio Televizija Vojvodine, 10.Jun.2021, 08:29

SAD planiraju da doniraju 500 miliona vakcina svetu

Fajzer i nemački partner te američke kompanije Biontek saopštili su danas da su pristali da isporuče američkoj vladi 500 miliona doza vakcina protiv koronavirusa, koje će SAD donirati siromašnim zemljama u naredne dve godine.

Prema saopštenju, isporuka od 200 miliona doza počeće u avgustu i biće završena do kraja godine, dok će 300 miliona doza planiranih za 2022. godinu biti isporučeno između januara i kraja juna.

Vakcine, koje će biti preuzete iz Fajzerovih >> Pročitaj celu vest na sajtu Radio Televizija Vojvodine << postrojenja u SAD biće obezbeđene po neprofitnoj ceni, prenosi Rojters.

Donacije će biti upućene u 92 zemlje sa nižim primanjima, kao i Afričkoj uniji.

Donacije će biti dostavljene kroz program Kovaks koji distribuira vakcine za Kovid-19 siromašnim i zemljama sa srednjim primanjima, uz podršku Svetske zdravstvene organizacije (SZO) i Globalnog saveza za vakcine i imunizaciju (GAVI).

Kako je ranije javio Rojters, pozivajući se na dobro obaveštene izvore, da će predsednik Džo Bajden objaviće sporazum u četvrtak na sastanku G7.

Pred polazak za Britaniju, predsednik Bajden je reporterima rekao da ima strategiju za globalnu vakcinaciju, ali nije izneo više detalja.

Nastavak na Radio Televizija Vojvodine...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

SAD planiraju da doniraju 500 miliona vakcina siromašnim zemljama

Izvor: Blic, 10.Jun.2021

Fajzer i nemački partner te američke kompanije Biontek saopštili su danas da su pristali da isporuče američkoj vladi 500 miliona doza vakcina protiv korona virusa, koje će SAD donirati siromašnim zemljama u naredne dve godine.

Nastavak na Blic...

Nemačka preporučuje: Vakcinacija mladih samo ako imaju druga oboljenja

Izvor: B92, 10.Jun.2021

Nemački savetodavni odbor za vakcine, poznat pod nazivom STIKO, preporučio je danas da bi samo deca i adolescenti koji imaju neka druga oboljenja trebalo da prime vakcinu protiv koronavirusa koju proizvode Fajzer i njegov partner Biontek...STIKO je naveo u saopštenju da preporučuje vakcinaciju samo...

Nastavak na B92...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Radio Televizija Vojvodine. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Radio Televizija Vojvodine. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.