SAD optužile Rusiju da je izvela testiranje protivsatelitskog oružja

Izvor: Vostok.rs, 24.Jul.2020, 11:19

SAD optužile Rusiju da je izvela testiranje protivsatelitskog oružja

Američka kosmička komanda optužila je Rusiju da je u julu sprovela testiranje protivsatelitskog oružja, navodi se u zvaničnom saopštenju komande.
„Kosmička komanda SAD-a ima dokaze da je Rusija sprovela nerazorna ispitivanja kosmičkod protivsatelitskog oružja“, navodi se u saopštenju. Kako se navodi, "15. jula se od satelita `Kosmos 2543` odvojio drugi objekat koji je u katalogu Američke svemirske komande označen pod brojem 45915".  

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

"VAŠINGTON NAPADIMA OPRAVDAVA RASPOREĐIVANJE U NAORUŽANJU" Peskov: Americi optužbe poslužile kao opravdanje!

Izvor: SrbijaDanas.com, 24.Jul.2020

Rusko ministarstvo spoljnih poslova odbacilo je navode, rekavši da eksperiment od 15. jula nije pretio nikakvim drugim svemirskim objektima i da je poštovao međunarodno pravo...Rusija je odbacila američke i britanske tvrdnje da je testirala protivsatelitsko oružje u svemiru i saopštila danas da...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.