SAD neće dozvoliti zbližavanje Rusije i Nemačke

Izvor: Vesti-online.com, 31.Jan.2016, 14:04   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD neće dozvoliti zbližavanje Rusije i Nemačke

Jačanje partnerskih odnosa između Rusije i Nemačke može da ojača obe države, ali takav razvoj događaja predstavlja pretnju američkim interesima, izjavio je osnivač Stratfora Džordž Fridman u intervjuu za nemačke medije.

Nemačka se danas nalazi pod velikim pritiskom i ekonomski je veoma ranjiva, što znači da joj je potrebna aktivna saradnja sa drugim državama. Ipak, u izboru partnera, ona je prilično ograničena: između ostalog, njoj odgovara zbližavanje sa Rusijom, >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << što izaziva ogromno nezadovoljstvo SAD, smatra Fridman.

Prema rečima ovog analitičara, važan cilj Vašingtona, koji on namerava i dalje da prati, jeste da ne dozvoli otopljavanje odnosa između dve države. Pri tome, kako navodi Fridman "SAD nisu jedina zemlja koja želi da spreči jačanje saradnje između Moskve i Berlina. U Evropi postoji dosta država koje su protiv tog saveza, recimo Poljska i Francuska".

Nastavak na Vesti-online.com...






Povezane vesti

STRATFOR OCENJUJE Ranjiva Amerika neće dozvoliti zbližavanje Putina i Angele

Izvor: Blic, 31.Jan.2016

Jačanje partnerskih odnosa između Rusije i Nemačke može ojačati obe države, ali takav razvoj događaja predstavlja pretnju američkim interesima, izjavio je osnivač Stratfora Džordž Fridman u intervjuu za „Dojče virtšafts nahrihten“...Nemačka se danas nalazi pod velikim pritiskom i ekonomski...

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.