SAD najavile mogućnost invazije na Venecuelu, evo šta kaže Rusija

Izvor: Vesti-online.com, 03.Feb.2019, 18:30   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD najavile mogućnost invazije na Venecuelu, evo šta kaže Rusija

"Rusija će moguće slanje američke vojske u Venecuelu smatrati aktom strane agresije", izjavio je član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Anton Morozov.

- U skladu sa međunarodnim pravom, ako se to dogodi, to će se smatrati aktom strane agresije, jer, kao što znate, postoje samo dva razloga za legitiman boravak stranih trupa na teritoriji suverene države - rekao je Morozov za Sputnjik.

Poslanik je objasnio da je jedan od osnova za legitiman >> Pročitaj celu vest na sajtu Vesti-online.com << boravak vojnog kontingenta na teritoriji suverene države odluka Saveta bezbednosti UN, a drugi - poziv aktuelnog šefa države.

- Koliko ja shvatam, malo je verovatno da će Maduro pozvati američke trupe na svoju teritoriju, a opozicioni lider nema ovlašćenja da donosi takve odluke. Zbog toga će, ako se to dogodi, to biti tragična odluka koja će dovesti do velikih žrtava među civilnim stanovništvom i opet će Amerika izgledati kao agitator i agresor - zaključio je Morozov.

Predsednik SAD Donald Tramp potvrdio je u intervjuu za televiziju CBS da kao jednu od opcija razmatra mogućnost slanja vojske u Venecuelu.

Nastavak na Vesti-online.com...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

RUSKI ODGOVOR NA AMERIČKU INVAZIJU VENECUELE: Stav Moskve sličan kao i u Siriji (VIDEO)

Izvor: Kurir, 03.Feb.2019

Rusija će moguće slanje američke vojske u Venecuelu smatrati aktom strane agresije, izjavio je član Odbora za međunarodne poslove Državne dume Rusije Anton Morozov.

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vesti-online.com. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vesti-online.com. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.