SAD izrazile zabrinutost zbog makedonske političke krize

Izvor: Blic, 19.Maj.2015, 07:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD izrazile zabrinutost zbog makedonske političke krize

Sjedinjene Američke Države izrazile su u ponedeljak zabrinutost zbog političke krize u Makedoniji i pozvale policiju da istraži tvrdnje opozicije o korupciji.

"U stalnim smo konsultacijama s makedonskom vladom i političkim vođama da bi izrazili svoju zabrinutost zbog sadašnje političke krize", rekao je novinarima predstavnik Stejt departmenta Džef Ratke.

"Pozivamo opozicionu partiju da se vrati u parlament kako bi mogla da uzme učešća u jačanju nadzora nad >> Pročitaj celu vest na sajtu Blic << vladinim institucijama, uključujući i nadzor nad istražnim odborom", rekao je Ratke.

Istražni odbor, preneo je AFP, treba da istraži navode opozicije o korupciji premijera čija se ostavka traži, prisluškivanja telefonskih razgovora i izazivanja etničkih tenzija radi opstanka na vlasti.

Ratke je rekao da Vašington poziva sve strane "da poštuju pravo na slobodu okupljanja i mirne proteste", preneo je AFP.

Nastavak na Blic...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Blic. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Blic. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.