SAD isporučile Iraku velike količine naoružanja

Izvor: BKTV News, 16.Mar.2014, 20:21   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD isporučile Iraku velike količine naoružanja

Sjedinjene Američke Države isporučile su ovog meseca Iraku najmanje 100 projektila “Hellfire”, puške M4 i na stotine hiljada komada municije, saopštava ambasada SAD u Bagdadu. 
Isporuka oružja deo je napora SAD da pomognu Iraku u borbi protiv sunitskih militantnih grupa, među kojima je organizacija Islamska država Irak i Levant, u svetlu nestabilnosti u sunitskim oblastima, posebno u zapadnoj provinciji Anbar.
“Ranije ovog meseca SAD su isporučile Iraku najmanje >> Pročitaj celu vest na sajtu BKTV News << 100 projektila “Hellfire”, zajedno sa više stotina municije i puški M4″, navela je ambasada u saopštenju.
“Od ključnog je značaja da iračke bezbednosne snage budu opremljene modernim i efikasnim oružjem, s obzirom na ozbiljnu pretnju koju organizacije Islamska država Irak i Levant predstavljaju za Irak i ceo region”, dodaje se u saopštenju.
SAD nameravaju da narednih sedmica nastave da snabdevaju Irak oružjem, prenele su agencije.
Irak već duže vreme prolazi kroz period najtežeg nasilja još od doba krvavih sektaških sukoba tokom 2006. i 2007. godine. Samo od početka marta u toj zemlji je ubijeno više od 240 ljudi, uglavnom u napadima pripadnika sunitske zajednice, koji nisu zadovoljni odnosom pretežno šiitske iračke vlade prema njima.
Izvor: b92.net
Tweet

Nastavak na BKTV News...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta BKTV News. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta BKTV News. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.