Izvor: B92, 15.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

"SAD da pokažu da imaju petlju"

Vašington, Teheran -- Potpredsednik SAD Dik Čejni kaže da SAD moraju da pokažu da imaju petlju ako žele pobedu u Iraku.

Čejni je rekao da će, ako ne pokažu da imaju petlju, SAD potvrditi gledište lidera Al Kaide Osame bin Ladena da je dovoljno pritisnuti Amerikance da bi otišli.

"Ako SAD nemaju petlju da završe posao u Iraku, rizikovaćemo ono što smo do sada postigli na svim drugim mestima", rekao je Čejni i dodao da je strategija Bin Ladena da pokuša >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << da istera SAD iz Iraka kroz terorističke aktivnosti. "Apsolutno je ključno da mi tamo pobedimo i mi ćemo tamo i pobediti", rekao je Čejni braneći predlog predsednika SAD Džordža Buša da pošalje dodatnih 21.500 vojnika u Irak.

Ahmadinedžad: SAD pokušavaju da sakriju neuspeh

Predsednik Irana Mahmud Ahmadinedžad izjavio je da SAD pokušavaju da prikriju neuspeh u Iraku optužujući Iran da pomaže iračke pobunjenike.

"Oni su poniženi i od toga se ne mogu oporaviti", rekao je Ahmadinedžad i optužio SAD da ignorišu interese Iračana. "Takav stav neće rešiti probleme SAD u Iraku", rekao je on.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.