SAD će prodati Saudijskoj Arabiji PRO sistem THAAD

Izvor: Vostok.rs, 07.Okt.2017, 13:25   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD će prodati Saudijskoj Arabiji PRO sistem THAAD

Stejt department SAD je odobrio ugovor o prodaji Saudijskoj Arabiji sistema protivraketne odbrane THAAD, saopštila je Agencija za odbrambenu saradnju i bezbednost pri Pentagonu.

Prema saopštenju agencije, ukupna vrednost ugovora, s uračunatim troškovima za servisiranje, isporuku rezervnih delova i opreme, jeste 15 milijardi dolara.

Ugovor podrazumeva isporuku 44 uređaja za lansiranje, 360 raketa, 16 komandnih punktova i sedam radara.

„Ova prodaja doprinosi nacionalnoj bezbednosti SAD i spoljnopolitičkim interesima, kao i dugoročnoj bezbednosti Saudijske Arabije i regiona Persijskog zaliva suočenog s iranskim i drugim pretnjama“, navedeno je u saopštenju.

THAAD je mobilni protivraketni kompleks za presretanje raketa srednjeg dometa. 

Nastavak na Vostok.rs...






Povezane vesti

Amerika prodaje Saudijskoj Arabiji sistem PRO od 15 milijardi dolara

Izvor: Večernje novosti, 07.Okt.2017

Stejt department SAD odobrio je ugovor o prodaji Saudijskoj Arabiji sistema protivraketne odbrane THAAD Stejt department SAD odobrio je ugovor o prodaji Saudijskoj Arabiji sistema protivraketne odbrane THAAD, saopštila je Agencija za odbrambenu saradnju i bezbednost pri Pentagonu....

Nastavak na Večernje novosti...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Vostok.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Vostok.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.