Izvor: B92, 13.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: U crkvi ubio tri osobe

Neošo -- Tri osobe su poginule, najmanje pet ih je povređeno, kada je jedan muškarac pucao u crkvi u Misuriju, SAD.

Do pucnjave je došlo u gradu Neošo, a stradali su vernici koji su se u trenutku pucnjave zatekli na misi. Po završetku verske službe na španskom jeziku u Prvoj kongregacionoj crkvi, nepoznati muškarac je počeo da puca. Pored glavnog oltara ubio je sveštenika i dve osobe, a u pucnjavi je povređeno najmanje pet osoba.

Pre dolaska jakih policijskih >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << snaga ubica je kao taoce držao 25 do 50 ljudi. Napadač, koji se predao vlastima posle 10 minuta dugog pregovaranja, imao je kod sebe dve malokalibarske puške i poluautomatski pištolj.

Građani kažu da su iznenađeni i zatečeni.

"Zapanjen sam razmerama ludila u gradu ove veličine. Nikada nam se nije desilo ovako nešto."

"Osećam se kao da ovde više nismo sigurni. Čak ni u crkvi."

Prema prvim policijskim izveštajima, reč je o četrdesetogodišnjem muškarcu koji je boravio u okružnom zatvoru čekajući da protiv njega bude podignuta optužnica.

Pretpostavlja se da je napadač bio u srodstvu s nekim od vernika u crkvi.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.